Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Inlandsträff – Sydsverige

Laddar Karta...

Datum/Tid:
10 Sep 2017
10:15 - 18:00

Plats: Töllstorps Industrimuseum

Kategorier:

Träff för enbart P1800


Vår region – Sydsvenska Inlandet – hälsar alla medlemmar i klubben välkomna till Gnosjöregionen söndagen den 10 september med följande program:

Kl. 10.15 – 10.30 samlas vi vid Töllstorps industrimuseum i Gnosjö. Vi börjar med fika och därefter promenerar vi i vacker natur med guidning utefter en fors där vattenkraften är energikällan till en rad gamla småindustrier. Promenaden tar nästan 1 ½ timme. Om man inte tror sig klara detta finns det möjlighet att under tiden se en film som visar vad som finns att se.

Vi åker därefter i kolonn till Mariehoms Bruk där det på 1800-talet förädlades malm till bl.a. jordbruksredskap. I modern tid tillverkades fritidsbåtar i allt större format fram till 1987. Vi gör en kort rundvandring runt de ursprungliga byggnaderna.

Kl. 13.15 -14.15

Traditionell kalvstek med grönsaker och pressgurka samt kaffe/kaka serveras på Haga Värdshus i Hillerstorp. Kom ihåg att ange ev. allergi eller om vegetariskt alternativ önskas vid anmälan om deltagande.

Färden går sedan vidare till Åminne Bruksmuseum, vackert beläget vid sjön Vidöstern söder om Värnamo. Här blir vi guidade på det som en gång i tiden var en betydande anläggning, där sjömalmen förädlades till tackjärn i masugnen. Därefter förädlades tackjärnet i gjuteriet och eller såldes vidare såväl på export som inom landet. Det fanns järnväg alldeles intill Bruket för transport av gods både åt norr och åt söder.

Efter guidningen avslutar vi träffen med kaffe och kaka vid 17-tiden

Pris:

Kostnad för deltagande är 125 kr / person (subventionerat av klubben). Kan betalas vid ankomsten eller swisha till 0707410327 samtidigt med anmälan.

Anmälan:

Anmäl dig senast den 2 september till eller tel 0707-410 327 och glöm inte ange eventuella allergier eller om vegetariskt alternativ önskas. Ange även ditt medlemsnummer och namn på ev. medpassagerare.

Varmt välkomna !

Vi fyra i Sydsvenska Inlandsgänget – Arne Karlsson, Sven-Olof Kall, Bo Karlsson, Mats Skogsfors

Kommentera

support
Behöver du lite hjälp?
Ja, tack! Öppna supportsidan!
Free High Quality Images Download Free Stock Images Download Free Images Free Stock Photos & Images Beautiful Free Stock Photos (CC0) Free stock photos