Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Filmexperiment – helikopter & P1800

Jag och en kompis tog oss till Djurgården en av de sista fina höstdagarna. Vi hade med oss en radiostyrd helikopter, en GoPro-kamera samt min P1800S från 1964. GoPro är små filmkameror som filmar HD-kvalitet, stora som en tändsticksask. Vi stannade vid Biskopsudden –  samma stora gräsfält där Prins Bertil Memorial brukar hålla till.

Vi satte kameran på helikoptern och satte igång. Vi hade 3 batterier till helikoptern, varje batteri räcker 4-5 min vilket alltså betyder att vi max kunde spela in ca 3 x 5 min film. Kalle (som kompisen heter) ställde sig på en liten upphöjning mitt på gräsfältet och så åkte jag iväg till änden på fältet. Jag tutade och helikoptern lyfte, på varje batteri hann jag köra några repor fram och tillbaka. Och så upprepade vi allt 3 ggr till batterierna var slut.

Senare på kvällen klippte jag ihop en film i iMovie utan att riktigt ha koll på programmet. Nu så här efteråt ser man en massa saker som man kunde gjort bättre men vi blev ändå nöjda med resultatet. Vid precis 1:06 ser man hur helikoptern nästan krockar med bilen – men oavsett, Enjoy! 🙂

(OBS, vill du se filmen i full upplösning klicka på Vimeo-loggan längst ner till höger)

Vänliga Hälsningar
Per-Arne Sandegren

En kommentar

  1. Obs för att se HD/full upplösning ska man klicka Vimeo-loggan ner i högra hörnet. Här på sidan är den upplagd som lågupplöst tyvärr.

Kommentera

support
Behöver du lite hjälp?
Ja, tack! Öppna supportsidan!
Free High Quality Images Download Free Stock Images Download Free Images Free Stock Photos & Images Beautiful Free Stock Photos (CC0) Free stock photos