Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Om den tröga hemsidan…. (Uppdaterad 13 oktober)

Många har klagat på att hemsidan är såååå trög! Och detta med all rätt!

Research_2När den nya hemsidan skapades gjordes detta hos ett annat webhotell än den gamla på Surftown. Ett tillfälligt bibliotek skapades med den temporära adressen: www.u4767248.fsdata.se/front. För att de som skriver in www.volvop1800club.se i adressfältet skulle hamna rätt lades därför en omdirigeringsfil som leder besökare från den gamla adressen till den nya temporära.

Detta var en nödlösning och skapade en viss tröghet i systemet. När nu hela klubbdomänen: volvop1800club.se har flyttats permanent har detta medfört ytterligare problem. Det har visat sig att en otrolig mängd länkar bland alla de sidor som finns har gamla referenser som inte längre stämmer. Detta är en av de största anledningarna till att hemsidan just nu känns ännu trögare än tidigare.

Arbete pågår…

Just nu pågår arbete med att manuellt leta upp och ersätta felaktiga länkar – ett rätt styvt arbete med tanke på att vår hemsida innehåller över 95 000 filer!!! Jag hoppas nu att alla kan ha förståelse för dessa problem och inte misströsta!  Det är ju inte så att vi som arbetar med detta bara struntar i problemen utan vi försöker faktiskt göra allt vi kan… och lite till!

Ulf Selstam

7 September….

comp

Det tar mindre en halva tiden att ladda in P1800-klubbens hemsida jämfört med Amazonklubbens

Det verkar som om Chattfunktionen som varit inlagd är en av de största bovarna när det gäller trögheten på hemsidan. Denna funktion är nu borttagen – upplever någon mer än jag själv att det blivit någon förbättring?

Många jämförelser har gjorts mellan olika bilklubbars hemsida och vår. Jag testade hastigheten via  gtmetrix.com  och jämförde vår sida med Amazonklubbens som ju många har hänvisat till som ett bra exempel.

På bilden kan man tydligt se att vi nu har en betydligt snabbare sida vilket ju verkar lovande.

Arbetet fortgår med att ytterligare förbättra sidan och vi kommer även att lägga stor vikt på att få vårt forum att fungera bättre.

13 Oktober…

Mycket arbete har skett i kulisserna och alla ansträngningar med att optimera hemsidan har gett reultat. Nu är det inte så mycket mer man faktiskt kan göra för att få en ännu snabbare sida! Att jämföra klubbens hemsida med andras är inte alltid så rättvist – en sida med få besökare upplevs oftare som snabbare än en med många som är inloggade samtidigt.

Vår klubbsida är mycket välanvänd – över 229 000 besök sedan nyåret och över 1000 besökare varje dag i snitt.  Detta tar bandbredd vilket kan märkas på inladdningstider.

Du som har valt inställningen: “Rensa historik” i din webläsare efter varje besök kommer inte att kunna dra nytta av att bilder från hemsidan lagras tillfälligt på din dator (s.k. cachning). Detta gör att alla bilder måste laddas in varje gång du besöker sidan vilket kan slöa ner en hel del. Testa med att slå av den inställningen.

Jag hoppas nu att mer tid kan ägnas åt själva hemsidans innehåll än dess hantering.

Mvh Ulf Selstam

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.