Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

► Ordförandebrev mars 2018 ◄

Hej P 1800-vänner!

Nu jobbar herr redaktören så snabbt med klubbtidningarna att jag har svårt att hänga med. En angenäm tingens ordning för en ordförande.

I dessa vintriga tider är snö och snöskottning ett givet samtalsämne. Då brukar jag dra till med att berätta om snökanonen över min hemstad Gävle i början av december 1998. Metereologiska förutsättningar: nordostlig vind, isfritt i bottenhavet och moln som släpper snö. Jag och Gunilla åkte hemifrån och norrut på fredag kväll, knappt någon snö alls då. Hemåt på söndag igen utan problem ner till Söderhamn där snöandet ökade kontinuerligt. När vi kom till Tönnebro Värdshus 5 mil norr om Gävle insåg vi dels att vägen (E4) var oframkomlig och dels via information från lokalradion att vi borde vända. Vi kunde helt enkelt inte ta oss hem.

Sagt och gjort vi vände och tillbringade två nätter på hotell i Söderhamn. Vi fick egentligen inte leta oss hemåt utan polisens OK men som den notoriska ifrågasättare av ordningsmakten jag var på den tiden och med inside information från en granne tog vi chansen att på onsdag åka gamla kustvägen (Riks 13) mellan Söderhamn och Gävle. Det gick hur bra som helst då. Hur det såg ut på vår gata hoppar jag över men nämner ändå att vi hade 130 cm snö utanför köksfönstret och 180 cm utanför ytterdörren och att den svarta VW Golf GTI som stod på garageuppfarten inte syntes över huvud taget. Jag lokaliserade den med hjälp av skaftet på piasavakvasten.

Det blev en vår efter snökaoset 1998 och det blir en vår också 2018. Då ser ni i denna tidning att det finns många träffar att välja mellan och delta i. Jag tackar alla som arrangerar och ordnar dessa träffar till glädje för oss alla klubbmedlemmar! När man väljer träff kan man kanske använda den princip som min gamle geografilärare brukade nämna, fast i andra sammanhang: ”antingen återseendets glädje eller nyhetens behag.” Då menar jag att våra träffar ger möjlighet att återse gamla bekanta men också att träffa nya trevliga P1800-entusiaster. Så häng på!

Det är väl inte speciellt upphetsande att nämna att klubbens förvaltningsberättelse med ekonomiskt bokslut för 2017 är klar och överlämnad till revisorerna men jag nämner det ändå. Detta är det tionde bokslutet jag gjort i min roll i klubben men det är ingen större trollkonst med den duktiga och noggranna kassör vi har.

Nu förbereder Gunilla och jag oss för att åka hemåt samma väg som vi skulle ha åkt 1998. Även om det är mycket snö nu också så är jag rätt säker på att vi tar oss hem utan övernattning den här gången.

Vi hörs vid varmare tider!

Hans Hellerstedt, Ordförande

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.