Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan
Delar av styrelsen och valberedningen på Volvo museet

► Ordföranden har ordet ◄

Ärade medlemmar,

Jag sitter på tåget hem efter dagens styrelsemöte lördagen 16 november som vi denna gång hade på Volvo museet i Göteborg. Tack Volvo museum för att ni ställde upp med konferensrum! Ett fantastiskt bra och intressant museum med Volvos historia i en fin miljö på Arendal på Hisingen, passa på och besök det om ni inte redan gjort det, det är väl värt ett besök och i nuläget finns 3 st P1800 utställda bland alla andra fordon så vi är väl representerade, prototypen P958-X2, Gunnar Engellaus metallic blå 1800S, Roger Mores privata vita 1800S 1967 och chassi nr 1 1800ES guld metallic. Museet har olika teman så själv brukar jag besöka det 2-3 gånger per år.

Vi hade många punkter på agendan denna gång så ingen rundvandring hanns med men jag var på museet i samband med världens största årliga Volvo träff VROM som var utanför museet  i augusti.

Våra båda hedersmedlemmar Kenneth Collander och Mats Westerman har under flera år forskat i P1800, 1800S, 1800E, 1800ES historia och detta omfattande material skall nu formas till tre nya böcker som samlas i en gemensam elegant box som beskriver bilens kompletta historia. Vardera tre böckerna kommer innehålla ca 220 sidor och i paketet kommer mycket nytt material och fotografier ej tidigare visas att tryckas. Mer info kommer i kommande nummer av medlemstidningen men vi räknar med att bok paketet kommer ut till försäljning under 2020 i en begränsad upplaga där medlemmarna kommer få köpa boxen till ett subventionerat pris enligt principen först till kvarn. Vi i styrelsen ser verkligen fram emot detta då vi vet hur mycket ideellt arbete som både Kenneth och Mats lagt och lägger ned för att komma i mål med detta mycket stora projekt för eftervärlden. Genom otaliga besök på Volvo arkiven i både Göteborg och Olofström, intervjuer med de som var med och tog fram vår bil både under prototyp, Englands tiden och efter flytten av  karosstillverkningen till Olofström, slutmontering i Göteborg, framtagningen av ES-modellen, övergången från B18 till B20 och bränsleinsprutning och kopplingen till dagens Polestar mm

Vår otroligt vackra bil  har verkligen en intressant historia och fortsättningen på första boken ser vi verkligen fram emot, tack Kenneth och Mats för all tid ni lägger ned!

På styrelsemötet fick vi även en första presentation av sommar träff 2020 i Östergötland som verkar mycket lovande!

Själv har jag inte haft tid att börja med det sista arbetet innan min egen 1800ES kan skickas för den efterlängtade lackeringen men har i all fall börjat ordna och städa i garaget för att kunna påbörja under vintern. En hel del frågor och utmaningar har det varit att sätta sig in i som ny ordförande men har en fantastik styrelse och tidigare ordföranden som stöttar och ger råd, tack! Men vår valberedning har en stor utmaning att ringa runt och försöka hitta medlemmar som är villiga att hjälpa till i styrelsearbetet, vår kassör sedan många år söker sin efterträdare tex så hör av er till PG Eklöv eller Rolf Sjöström.

Med önskan om en trevlig Jul helg och ett Gott Nytt 2020!

Där vi ser fram emot många lokala P1800 träffar, sommarträffen, nya bokpaketet och fler P1800 som kommer ut på våra vägar efter avslutat renoveringsarbete.

På återhörande och med vänliga P1800 hälsningar

Lennart Savehed 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.