► Ordföranden har ordet

Ärade medlemmar!

Dags för klubbtidning nummer tre! När detta skrivs, den 29 augusti, har sommarträffen med årsstämma precis avslutas (Söderköping – Norrköping – Linköping) efter en helg med trevlig gemenskap och ett utmärkt program från träffansvariga PG Eklöf, Lars Gullqvist och Leif Gunnarsson samt deras medhjälpare & sponsorer, ett stort tack!

Vi fick även besök av klubbens grundare 1979 och förste ordförande: Bosse Lindén. PG hade ytterligare en överraskning som nästan ingen visste om: P1800 Cyan kom på besök!

Så skönt att vi äntligen kunde arrangera en större bilträff med besök även från Norge och Belgien, det märktes verkligen att det fanns ett uppdämt behov av att få träffas och få se varandras bilar igen.

Ulf Selstam – ny Hedersmedlem

Under årsstämman som var välbesökt valdes vår redaktör och webbansvarige sedan många år: Ulf Selstam till hedersmedlem.

På Volvo museum i Göteborg pågår sedan i juli en P1800 utställning med anledning av 60-års jubiléet som pågår till nyår, väl värt ett besök! Ett annat jubileum har vi också att fira, i augusti 1971 presenterades 1800ES som nu alltså fyller 50 år.

Bokprojektet har nu lämnats iväg för sista layoutarbetet inför tryckning, så om allt går som planerat blir trilogin redo att ges ut under jubileumsåret.

Under juli kom fler och fler bilträffar igång över hela landet efter två års väntan, själv besökte jag Nyköpings hamnträffar, Djulöträffarna i Katrineholm och Ulva kvarn norr om Uppsala.

Nästa år hoppas vi att de riktigt stora träffarna med marknader som tex Eskilstuna Veteranmarknad äntligen kan komma igång igen nu när vaccinationsgraden har ökat.

Min egen 1800ES-73 hann tyvärr inte blir klar i tid till träffen, när jag rengjorde motorn inför återmontering upptäcktes att kamaxellagren mm måste bytas, men förhoppningsvis kan startförsök ske senare under året efter att varit nedplockad sedan början av 1990-talet.

Med vänliga P1800 hälsningar

Lennart Savehed

Kommentera