Delar av styrelsen och valberedningen på Volvo museet

► Ordföranden har ordet

Ärade medlemmar!

Denna gång sitter jag på flyget på väg hem från Madrid  efter en tjänsteresa till Scanias distributör (där jag arbetar på marknadssidan). Det brukar kunna bli lite tid över då och reflektera över styrelsearbetet i klubben och vad som är på gång. Dagordning inför nästa styrelsemöte mm.

Fokus på träffar

Så blickar vi framåt under kommande året på det vi skall fokusera på nämligen lokala träffar, sommarträff, tidningen, hemsidan och bokprojektet som jag skrev om i förra numret. Vi och Volvo museet har nu signerat var sitt kontrakt med förlaget TNF. Mats Westerman och Kenneth Collander arbetar nu för fullt på den fritid de har med att sätta bildtexter och korrekturläsa manuset innan tryckning, det är ett oerhört ideellt arbete dessa båda herrar lägger ned vilket vi är mycket tacksamma för att dokumentera vår bils historia. Från klubbens sida har vi under både den första boken ”Volvo P1800 – från ide till prototyp och produktion” och den nu kommande trilogin stöttat ekonomiskt med resekostnader m.m för att kunna genomföra det forskningsarbete som pågått under 1000 tals timmar.

Kalendariet för årets lokala träffar börjar nu klarna, men skicka in information snarast till vår träffsamordnare Bo Torvestig och redaktören Ulf Selstam så informationen kan spridas om något skulle saknas i i träffkalendern. Vi söker även fler som vill arbeta med träffverksamheten.Det är riktigt skoj att läsa om de idéer och arbete som läggs ned, som ger så bra utfall för att kunna träffas och umgås.

Sommarträffen i Söderköping med utflykter har nu tagit form och detaljplanering är i stort sett klar från arbetsgruppen, ser verkligen genomarbetat ut och med ett riktigt trevligt program.

Läs artikeln i nr 2 2011 (Du måste vara inloggad som medlem)

Tankar om sommarträff 2021 och 2022 finns redan. Med tanke på jubiléet P1800 60 år sedan den visades 31 maj 1961 vid Fars Hatts hotell i Kungälv för pressen har vi i beaktande. Vi planerar att genomföra en sommarträff i nordligare Sverige snart. Kanske även våra vänner i Norge tex vill anordna någon sommarträff igen?

Minns fortfarande den träff vi hade i samband med 50 års jubiléet i Göteborg och Kungälv med glädje. Vi har ju även ett jubileum 2023 att planera inför, 50 år sedan den sista 1800ES rullade av bandet i Lundby fabriken den 27 juni 1973. Som ni kunde läsa i senaste numret pågår nu renoveringen för fullt av den sista producerade bilen.

Min egen 1800 ES som också byggdes i juni 1973 så pågår förberedelserna genom att inventera delar och få ordning och reda i garaget igen så det sista arbetet kan slutföras inför lackering. Det som gör att man börjar se slutet närma sig i renoveringen efter flera års väntan sen jag köpte bilen i ”lådor” och många timmars svetsning och tennspackling är att mina andra gamla Volvo bilar nu får hjälp av nästa bilintresserade generation. Sonen håller just nu på att byta framaxel på min första bil 164E-74 och vårt gemensamma projekt en Amazon Sport 1963 är nu reg. besiktigad och godkänd efter import från USA och nu körklar för fler träffar efter kopplingsbyte mm.  Min PV 444 H-54 har fått ny renoverad bromscylinder och är redo igen. Helt klart är det roligare om man har någon mer i garaget som kan hjälpa till både med problemlösning och som stöttar varandra att komma ut och slita sig från TV eller data spel…och göra lite nytta istället och komma vidare i ett renoveringsarbete.

Jag kan även läsa på klubbens tekniska forum, bloggar och Facebook att det pågår många renoveringar i garagen så att fler bilar skall hitta ut på vägarna igen, kul! Med den kompetens som nu finns tillgängligt och som folk gärna delar med sig av på dessa medier så får man både hjälp och tips då många redan har gjort det arbete man står inför.

Vår valberedning har en stor utmaning att ringa runt och försöka hitta medlemmar som är villiga att hjälpa till i styrelsearbetet, vår kassör sedan många år söker sin efterträdare tex så hör av er till PG Eklöv eller Rolf Sjöström.

På återhörande och med vänliga P1800 hälsningar

Lennart Savehed

Kommentera