► Ordföranden har ordet

Ärade medlemmar!

Då är det dags för årets sista nummer när detta skrivs i slutet av Oktober.

2020 har varit ett konstigt år på många sätt och har påverkat oss alla.

Styrelsen har aldrig haft så många möten som detta år via Skype och sen Teams där pandemin och sommarträffen och lokala träffar har diskuterats. Nu skall sommarträffen 2021 funderas på för att förhoppningsvis kunna genomföras på ett så säkert sätt som möjligt. Vi lär ju få dras med pandemin även under nästa är men vi har nog alla lärt oss en hel del från Folkhälsomyndigheten hur man bör agera för att minska riskerna. Tvätta händerna ofta, inte röra ansiktet förrän händerna är rena, nysa och hosta i armvecket, stanna hemma vid symptom och hålla avstånd och inte ta i hand. Vi är många i klubben som tillhör riskgruppen så det här sitter nog i ryggmärgen nu.

Arbetet med nya boktriologin om 1800-historien fortsätter och nu fick Mats och Kenneth veta att Volvo arkivet hittar några tidigare okända flyttlådor från Jensen tiden. Dessa måste så klart få ta den tid som behövs för att säkerställa att allt av intresse kommer med i bokpaketet. Volvo arkivet har fortsatt begränsade öppettider vilket gör att vi får räkna med att triologin nog inte går i tryck förrän under senare del av jubileumsåret 2021, 60 år sedan P1800 presenterades.

I September fick jag och PG Eklöf äran att få närvara vid ett historiskt ögonblick när den sist tillverkade 1800ES chassinummer 8077 levererades till sin ägare efter flera års renovering, mer om det i ett separat reportage.

Min egen 1800ES har tagit ett stort steg framåt för att kunna komma ut på vägarna igen efter mer än 30 års stillestånd. Det omfattande grundarbetet är äntligen klart efter en del back jobb och lackering närmar sig nu vilken dag som helst.

Med vänliga P1800 hälsningar

 

Lennart Savehed

Kommentera