Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan
Foto Per Bengtsson

Ordförandebrev, oktober 2017

Hej alla medlemmar och övriga läsare!

Det känns lite vemodigt att sommaren och därmed träffsäsongen och P 1800-åkandet är över för ett tag. Men om det blir en fin solig höstdag framöver så blir det svårt att inte ta en kortare sväng. Jag har tidigare sagt att det ska vara en hållbar långtidsprognos från SMHI utan regn för att jag ska ta ut pärlan men det håller inte längre. Sommaren 2017 fanns inte sådana perioder men det blev efter hand bra för grundvattnet.

När vi summerar träffsäsongen 2017 (se BoTorvestigs rapport) vågar jag påstå att den varit framgångsrik och då ur det perspektivet att många medlemmar haft möjlighet att och faktiskt deltagit i arrangerade träffar där klubben bidragit med en del av finansieringen. Inför 2018 har styrelsen redan beslutat att klubben ska vara representerad på Elmiamässan i Jönköping.

Vi har rätt många norrmän som medlemmar i P 1800-klubben och en trogen grupp bland dem deltar i våra sommarträffar i Sverige. När vi nu förlägger sommarträffen 2018 till Norge hoppas jag att ännu fler norska medlemmar kommer att delta och utbytet mellan våra länder kan utökas.

Planeringen inför sommarträffen jubiléumsåret 2019 har startat. Klubben fyller ju fyrtio år 2019. Mer om detta senare.

Tillströmningen av nya medlemmar är god och läget kommer att redovisas per årsskiftet. Jag kontaktas ibland per telefon av nyblivna ägare till P1800-bilar och det är alltid trevliga samtal som kan röra bl.a. försäkringsfrågoroch tekniska frågor. Då känns det bra att vi har experter i klubben som kan ta hand om dessa frågor. Däremot besvarar inte klubben frågor av typen ”vad kan bilen vara värd?” Det är ju en omöjlighet att ge ett omdöme om en bil utifrån en bild eller kort beskrivning och det är inte en uppgift för P 1800-klubben att ge sig in i sådana värderingar. Med intresse och ibland viss förvåning följer jag inlägg och kommentarer i facebook som rör skick och priser.

Även om det ”bara” är början av oktober när jag skriver detta så vill jag önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Jag tackar också styrelsen och övriga funktionärer för alla insatser under 2017.

Hans Hellerstedt
Ordförande Svenska Volvo P 1800-klubben.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.