Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Träffverksamheten under året som gått.

Nu är träffsäsongen över vad gäller klubbens lokala träffar och även de större träffar där vi varit delaktiga i.

Det har varit intensiv period med träffar från norr till söder och många av dem för första gången i år medan andra har hållit på längre.

Vi började i påskhelgen med Elmiamässan som pågick hela helgen. Det var första gången vi ställde ut på Elmia och eftersom Volvo firar 90 år hade vi tillsammans med övriga Volvoklubbar en gemensam monter där våra bilar presenterades. Det var en bil från varje sekel av Volvos olika modeller. Den här mässan kommer tillbaka varje Påsk och vi kommer att delta även nästa år men då i en egen monter.

Därefter, i maj månad, var det dags för Arosmarknaden i Västerås som är en marknad och veteranbilsutställning.

Maj fortsatte med Västernorrlandsträffen utanför Härnösand, där vi fick en insikt i andra världskrigets konsekvenser för Sverige genom ett besök på en militäranläggning insprängt i ett berg.

Efter en snabb förflyttning genom Sverige kommer vi till Skåne och Mittskåneträffen. Där bjöds deltagarna på ett digert program med muséebesök, slottsbesök och som avslutning ett kalkstensbrott.

En traditionsrik allmän bilträff är Tjolöholm och där vi även i år var med och här ställde vi ut tillsammans med våra klubbkollegor på gemensam plats.

Juni månad började med Vännästräffen i Västernorrland som är en nystartad träff i Vännäs By. Vi startade med en garageträff och kaffe och därefter ett besök vid Vindelälven och som avslutning motormuséet i Vännäs.

Nu drar vi oss söderut igen och kommer till Uppsalaträffen som hade premiär i år och här bjöds på kulturupplevelser av olika slag. Vi besökte Botaniska Trädgården och därefter Krusenbergs Herrgård.

Återigen dags för den traditionsrika Gotlandsträffen som fortsätter med nya arrangörer. I år besöktes Stora Karlsö, fågelön med den rika växtfloran, och som avslutning en gemensam middag.

I Olofsfors, Västernorrland, har det vuxit upp en riktigt stor allmän veteranträff där vår klubb numera finns representerad med ett klubbtält.

Klubbens stora Sommarträff som i år hölls i Södermanland med Nyköping som bas. Över helgen samlades närmare 50 bilar för att ta del av sevärdheter i Sörmland. Vi besökte bland annat en viltvårdsanläggning och ett flygmuseum och avslutade med  årsstämma.

Efter den lugna semestermånaden juli fortsatte träffarna igen i augusti med Hälsingland Runt, arrangerad av våra medlemmar i Gävle som har gjort många ”Runt”-träffar genom åren. Det blev intressanta besöksmål med start på Söderhamns Flygmuseum och därefter besök på Växbo Väveri.

Den stora Volvoträffen VROM i Göteborg samlade som vanligt att stort antal besökare och kanske extra många i år med tanke på 90-års jubiléet.

Eskilstuna Veterandag är en stor träff med både veteranbilar och marknad och där besökarna underhålls med olika aktiviteter. I år var det avancerad flyguppvisning, modellflyg och arméhelikoptrar som visade upp sig. För klubbens del blev det en lyckad dag med många  P1800-bilar.

Sydsvenska Inlandet avslutade säsongen med en träff i Gnosjö med omnejd och här fick vi lära oss mycket om Småländsk företagsamhet, Gnosjöandan, genom besök på gamla småindustrier och järnbruk.

Planeringen inför nästa års träffar pågår redan och då får vi säkert också nya tillkommande träffar att besöka.

På sommaren är det ett stort antal allmänna träffar över hela landet som många av er  besöker och där klubben inte är representerad men vi skulle kunna vara det, om du varit på en sådan träff och tycker att där borde vi finnas med, kontakta mig så försöker vi ordna det. Detsamma gäller om någon av er skulle vilja ha en lokal träff i sitt närområde.

Det har varit en omfattande träffverksamhet för klubben i år med många lokala och allmänna träffar som klubben deltagit i och själv har jag besökt många av dem. Vid de besöken så upplever man en positiv känsla bland medlemmarna och de uttrycker sin uppskattning över att det arrangeras en lokal träff i deras närområde.

Ett stort tack till alla er som arrangerat alla dessa träffar och gjort det möjligt för våra medlemmar att uppleva olika delar av vårt land och ta del av olika kulturer samt den sociala gemenskapen som träffarna skapar.

/Bo Torvestig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.