Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Ett vanligt fel..

Då jag och några av mina kompisar råkat ut för ett gemensamt problem vill jag ta upp en sak för att slippa få stopp utefter vägarna

Problemet är bromsslangarna. Jag råkade ut för detta själv förra året. Då ju alla P1800 bilar är 30 år och äldre  har det hänt saker inuti bromsslangarna. Hålet, genom vilket bromsoljan strömmar, blir med åren allt mindre och till slut blir det helt stopp. Vid tryck på bromspedalen medför detta att oljan visserligen kan pressas genom det lilla hålet  men då pedalen släpps finns det inget tryck åt andra hållet ,vilket gör att beläggen ligger på, med överhettning och till slut tvärstopp som följd. (Detta gäller bilar med skivbromsar runt om, i bilar med trummor finns returfjädrar, så där finns ett litet tryck bakåt då pedalen släpps.

Jag rekommenderar därfår att man byter bromsslangar om man inte säkert vet om dessa är utbytta. Ett sätt att se om slangarna är gamla kan vara att kolla underredsmassan på slangarna, om den ser gammal ut, eller om sprickbildning finns.

Jag rekommenderar originalslangar, sådana finns att köpa i Volvohandeln och har följande artikelnummer:
Fram t.o.m 1968 års modell (enkrets) 664800 (kostar 395:- st)
Fram f.o.m 1969 års modell (tvåkrets): 671799 (kostar 155:- st)
Bak: Samtliga: 687309 (kostar 300:- st)

Bo Oscarsson  2003/5

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.