Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Försäkringsalternativ!

Som medlem i Svenska Volvo P1800 klubben har du möjlighet att teckna fördelaktiga försäkringar för dina samlarfordon.

Jag skall försöka att klargöra lite bland begreppen och beskriva dom försäkringsalternativ som finns. Försäkringsbolagen som P1800-klubbben samarbetar med är Folksam (MHRF-försäkringen) och If.

Nedan beskrivs tillvägagångssättet vid ansökan om försäkring. Medlemskap i P1800-klubben garanterar inte en försäkring för bilen, det är en förmån ingen “rättighet”.

MHRF-försäkringen

Efter godkännande av klubbens försäkringsansvarig och MHRF, har du möjlighet att teckna en mycket förmånlig MHRF-försäkring. Försäkringen ger dig som veteranbilägare ett mycket prisvärt skydd för ditt fordon. Det finns dock en del speciella villkor förknippade med densamma. Det övergripande villkoret är att bilen endast får brukas till rena nöjeskörningar, dvs. den får inte användas som bruksbil inte ens när bruksbilen står på verkstaden. Det är givetvis ok att ta med fordonet någon enstaka gång till arbetet för att visa arbetskamraterna. Fordonet ska vara i bevarat eller renoverat till ursprungsskick och uppfylla P1800-klubben riktlinjer för MHRF-försäkring. Försäkring kan också tecknas för bilar som skall eller håller på att renoveras till ursprungsskick. Du kan även försäkra de flesta övriga typer av samlarfordon – mc, moped, lätt lastbil, traktor, buss, lastbil och blivande klassiker.

För att ansöka om en MHRF-försäkring gör så här:

Läs den information och klubbens riktlinjer för MHRF-försäkring, som finns under försäkringar på P1800-klubbens hemsida. Läs sedan den information som finns om MHRF-försäkringen på MHRF´s hemsida.

Om du tror att du uppfyller de krav som P1800-klubben och MHRF ställer på dig och ditt fordon för att få en MHRF-försäkring, kontaktar du klubbens försäkringsansvarig, Mats Westerman på telefon 0708-916 513, för att få vidare information.

Från klubbens försäkringsansvarig kan du erhålla blanketter för försäkringsansökan samt få reda på vilken besiktningsombud du skall kontakta för att få din bil försäkringsbesiktigad. Blanketter för försäkringsansökan kan också skrivas ut från MHRF´s hemsida.

Det är till klubbens försäkringsansvarig du skickar din ansökan, besiktningsunderlag och fotografier. Det är även till försäkringsansvarig som du kan vända dig till om du har frågor.

If Samlarfordonsförsäkring

Klicka för att komma till IF:s hemsida

Svenska Volvo P1800-klubben har ett samarbete med If Skadeförsäkringar. Detta innebär att du som medlem i Svenska Volvo P1800-klubben kan ansöka om en förmånlig samlarfordonsförsäkring hos If till ett bra pris. Samlarfordonsförsäkringen är en försäkring för dig som har speciellt motorintresse. Du uppskattar bilar med äldre teknik, större särprägel och personlig karaktär.

För att If skall kunna erbjuda en rimlig premie, ställs följande krav:

 • Innan ansökan kan göras, måste man vara medlem i Svenska Volvo P1800-klubben, som har ett samarbete med If.
 • Gemensamt för fordonen som är avsedda att försäkras, är att de inte används som bruksfordon och att de nästan uteslutande används vid arrangerade rallyn, utflykter, utställningar och liknande. Hit räknas också transport mellan hemorten och platsen för arrangemanget samt transport mellan olika arrangemang. Ett mindre utnyttjande för enskilda utflykter är godtagbart.

Bara s.k. samlarfordon får försäkras: veteraner, klassiker och specialfordon.

   • Fordon ska stå parkerat i enskilt låst garage.
   • Försäkringsbeloppet skall motsvara marknadsvärdet.
   • Du får ingen bonus, eller If Plus-rabatt på denna typ av försäkring, i stället får du direkt en låg premie.

  En speciell försäkring för dig som har ett speciellt motorintresse, för dig som uppskattar fordon med äldre teknik, större särprägel och personlig karaktär. Vi försäkrar veteranbilar och de flesta övriga typer av samlarfordon – mc, moped, snöskoter, lätt lastbil, husbil, traktor, buss, lastbil och militärfordon. 

  Försäkringen köper du direkt av motorklubben!

  Försäkringen säljs av motorklubbar som vi har avtal med, till dig som är medlem. Vänd dig direkt till klubben för att köpa försäkringen.

  Samlarfordonsförsäkringens olika delar.

  Du väljer mellan halv- eller helförsäkring för ditt fordon. Trafikförsäkring måste du ha enligt lag, och därför ingår den alltid i Samlarfordonsförsäkring så länge fordonet inte är avställt hos Transportstyrelsen.

  Halvförsäkring innehåller trafikförsäkring och delkaskoförsäkring, dvs. stöld, brand, glas, räddning och rättsskydd. Vill du helförsäkra fordonet väljer du till vagnskadeförsäkring. Om fordonet är avställt under en längre tid, t.ex. för renovering, får du en avställningsförsäkring (garageförsäkring) till lägre pris.

  För att ansöka om en Klubbförsäkring gör så här:

  Läs den information som finns på länk nedan!

  Vänd dig sedan till klubbens försäkringsansvariga Mats Westerman, för att få vidare instruktioner och för att erhålla blanketter för försäkringsansökan samt få reda på vilken besiktningsombud du kan kontakta för att få din bil försäkringsbesiktigad.

  Försäkringsansökan skickas till Mats Eriksson tillsammans med, protokoll från försäkringsbesiktning, en kopia på protokoll från kontrollbesiktnings och fotografier på bilen.

  Blanketter för försäkringsansökan kan också skrivas ut från på denna adress:

  http://www.if.se/web/se/privat/forsakringar/samlarfordon/pages/samlarfordonsforsakring.aspx

  Medlemskap i klubben garanterar inte att kunna ta If samlarfordonsförsäkring för bilen, det är en förmån ingen “rättighet”. Det är först när din bil är besiktigad och godkänd, som försäkringen börjar gälla.

  Försäkringsansvarig i Svenska Volvo P1800-klubben;
  Mats Westerman

  Kolugnsvägen 19
  741 41 Knivsta
  Tel; 0708-91 65 13

  Skrivet av: Mats Westerman 2018-09-30

  Försäkringsansvarig och besiktningsman för If- och MHRF-försäkring i Svenska Volvo P1800 klubben.

  Namn Mats Westerman
  Adress Kolugnsvägen 19
  Postadress 741 41 KNIVSTA
  Region Uppsala län
  Telefon 0708-916 513
  E-post matteeriksson@hotmail.com

   

 • Klubbens besiktningsmän hittar du HÄR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.