Den 2:a Västernorrlandsträffen, 20 maj

Lördagen den 20:e maj var det åter igen dags för den 2:a Västernorrlandsträffen för P1800-klubben!

Denna gång arrangerades träffen vid Hemsö Fästning (ca 2 mil norr om Härnösand) som är ett välbesökt turistmål under sommarmånaderna.

Hemsö Fästning är ett sedan 25 år nedlagd tungt kustartilleribatteri som i det hela är intakt! Träffen inleddes med gemensamt fika, därefter någon timmes bilsnack på parkeringen. Efter att besökarna ”pratat av sig det värsta” kring chassie-nummer, el-system och förgasarinställningar så fick vi ca, 1,5 timmars guidning i fästningen som består av ca 5000 kvadratmeter logement, matsalar, förråd, ammunitionsdepåer, verkstäder och sjukvårdslokaler – allt djupt nedsprängt i urberget. Efter denna intressanta guidning så var det dags för lunch och ytterligare bil-snack.

Detta år besöktes Västernorrlandsträffen av 19 fordon varav 16 st. ”kanon-fina” P1800 och totalt 29 resenärer i bilarna. Som synes på bilderna så var vädret fantastiskt denna dag med oslagbar utsikt utefter Höga Kustens skärgård! Man kan fantisera om soldaternas förtjusning över luften och vyerna på ytan efter veckor nere i berget med den fuktiga instängda atmosfär som råder där. Klubbens träffansvarige Bo Torvestig från Östhammar var självfallet på plats och hade med sig varierande rekvisita från klubbshoppen för försäljning.

På en av bilderna poserar Kerstin Caap Hellgren – Härnösand vid sin fina vita 65:a som hon fick i födelsedagspresent på sin 18-årsdag!

Raymond Persson – Härnösand

Kommentera