Tjolöholm Classic Car 2017

Under helt perfekta förhållanden genomfördes så årets Tjolöholm Classic Car under söndagen den 21 maj.
P

1800-klubben representerades av Inge Forsberg i det gemensamma klubbtältet samt  ytterligare 12 klubbmedlemmar, alltså totalt tretton bilar.

Jan Modins P1800E -71

Tyvärr blev samtliga våra P1800 utplacerade på olika ställen så något “samlat” P1800-intryck kunde inte besökarna bjudas på denna gång. Just detta diskuterades en hel del, skall bilar av samma slag placeras ihop eller utspridda inom en viss yta? Arrangörerna menade att utspridda bilar ger en större rörlighet hos publiken som då ges chansen att få se ett blandat utbud. Den allmänna meningen hos klubbmedlemmarna verkade vara att man hellre hade sett att de olika märkena hade fått stå ihop. Som Inge Forsberg uttryckte sig: “Jag hittade ingen som tyckte detta var bättre än tidigare år då vi haft vårt eget P1800-område. Någon tyckte att det var OK med detta nya sätt men en klar majoritet uttryckte att det upplevdes som rörigt och ville hellre ha den gamla lösningen där vi hade vår gemensamma plats där vi satt där vi umgicks och snackade P1800″.

Som vanligt fanns det otroligt mycket vackert att se, allt från veteran MC till toppmoderna muskelbilar. Grovt uppskattat fanns säkert över 2500 bilar utställda av alla slag. Bland programpunkterna fanns KAKs unika Classic Racing show, Peder Lamm presenterade unika auktionsobjekt och det blev flyguppvisningar, trialuppvisning, rundflygning med helikopter, bondenostalgi samt ansiktsmålning och hoppborgar för barnen. Dessutom presenterade Volvo sina nyaste modeller och även Volvo museum fanns på plats.

Besök CarInfos hemsida…

Fotograferade bilar på väg hem

En fin sida att se många av de deltagande utställningsbilarna är Car Info. Deras fotografer stod vid utfarten och fotograferade så många bilar de kunde, totalt 490 st och fler bilder lär vara på gång.

/Ulf Selstam

3D-bild

Själv passade jag på att testa att fota i 3D och resultatet ser du här under. Tips! Klicka på helskärmssymbolen () för maximal upplevelse! Klicka en gång till för att gå tillbaks. Du kan även se i olika riktningar med hjälp av muspekaren eller piltangenterna…

[ipanorama id=”9351″]

Fler intryck från annan kamera:

Foto: Inge Forsberg

Kommentera