Eskilstuna Veterandag 25 augusti 2019

En rekorddag på Ekeby flygfält!

Som vanligt blir det en tidig morgon när tält ska ställas i ordning inför dagens stora träff.

Peter Akej är nöjd efter en fin dag.

Med hjälp av Peter Akej så är emellertid allt på plats klockan sju när bilar och publik släpps in på utställningsområdet.

Solen sken från en klar himmel och allt talade för en fin dag med många besökare. På den stora marknaden med ca 425 säljare, som startade dagen före, fylldes gångarna mellan borden snabbt av fyndsökande personer.

Som vanligt skötte Eskilstunas Motorhistoriska Klubb arrangemanget för fordonsklubbarna under ledning av Sven-Åke Carlsson och i år var det 19 st uppställningsplatser reserverade för klubbarnas fordon.

Det dröjde inte länge förrän de första P1800-bilarna började rulla in på vår plats och under förmiddagen fylldes det på och totalt under dagen var vi 28 st bilar.

Träffen är mycket uppskattad och alla medlemmar som kommer diskuterar med varandra, vandrar runt bland bilarna och många gör också ett besök på marknaden.

Under dagen bjuder Eskilstuna Flygklubb på avancerad flyguppvisning, segelflyg och de visar även upp gamla flygplan i luften.

Utöver fordonsklubbarnas bilar finns också en finbilsparkering med närmare 2000 veteranbilar att beskåda och över 12000 besökare.

En lyckad dag för oss i klubben och för alla andra besökare!

Text och foto: Bo Torvestig

Kommentera