Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Skåneturen den 31 maj 2014.

Under senare år har vi arrangörer till Skåneturen, fd Kristianstadsrundan, försökt finna nya, trevlig platser, fina vägar och trevliga besöksmål att förlägga en träff på.

Det är alltid lättast att arrangera en träff i ett område man känner till sedan tidigare. Under förra årets träff i Hässleholm hade vi besök av Carsten Jørgensen Ottendahl från Helsingør, Danmark. Inför planeringen av årets träff fick vi idén att kontakta Carsten om han ville hjälpa oss att arrangera en träff på norra Själland. Givetvis bjöd vi även in de danska Volvoklubbarna till denna dag.

2014-05-31 08.48.04Lördag morgon samlades vi alla mycket förväntansfulla Volvoägare utanför färjeterminalen i Helsingborg för gemensam båtfärd över sundet till Helsingør. Mycket kul att kunna fylla två rader på färjan med gamla Volvobilar. Väl i Danmark hade vi avtalat en plats där våra danska vänner väntade på oss för en gemensam kaffepaus på förmiddagen på en plats som har väldigt vacker utsikt över Öresund. Det var en fin och solig dag så vi såg de norra delarna av Helsingborg hur fint som helst på andra sidan sundet.
Lars hade som vanligt gjort kluriga frågor som besvarades vid varje stopp. Vi fick även låna ett antal SVO verktyg som det gällde att finna rätt användning för, mycket trevligt.

Därefter begav vi oss i gemensam karavan norrut längst den fina kustvägen som går mycket nära vattnet mot nästa mål som var Gilleleje som ligger nästan så långt norrut man kan komma på Själland. I hamnen ställde vi upp våra bilar och deltagarna fick en möjlighet att gå runt i byn en stund. Här hade vi även en praktisk kontroll där det gällde för deltagarna att hälla upp 60 ml vatten i en större skål och sedan få poäng efter hur nära de var med hjälp av ett mätglas.

2014-05-31 14.48.56Vi fortsatte sedan på slingriga vägar söderut mot Fredensborgs slott från 1700-talet som är danska Drottning Margaretes sommarställe. En mycket fin park finns där som man kan gå runt i. In på slottet fick vi inte gå då detta är privat område.

Efter dessa trevliga upplevelser och intryck körde vi vidare mot resans slutmål i Danmark för denna gången till Humlebæk där Lars Leed, själv Volvoentusiast, äger en bilverkstad och underhåller ett par Amazoner för historisk racing.

Här hade vi vår avslutning denna dag som blev mycket trevlig. Vi åt grillad korv med tillbehör och Danska Volvo PV-klubben bjöd på kaffe och kakor till oss alla. Var och en körde sedan hem på egen hand.

Vi får tacka våra danska vänner för en mycket trevlig och händelserik dag samtidigt som vi hälsar er välkomna till nästa års upplaga av Skåneturen.

Ola Olsson Modig

Foto: Tommy Hemert

Här är några bilder från träffen:

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.