Smålandsträffen 2018

Arrangörerna för smålandsträffen

Första lördagen i maj samlades 13 stiliga och välpolerade P1800 bilar på torget utanför Eksjö stadshotell.

Bilarna glänste i kapp med solen. Deltagare från olika hörn av södra Sverige var representerade och längst bort kom nog paret från Trelleborg.

Först delades en kasse ut med information om dagens program och broschyrer från området kring Eksjö innan vi steg in på stadshotellet för att stärka oss med en god frukost.

Rundtur i trästaden Eksjö

Mätta och belåtna tågade vi ner mot turistbyrån för en guidad tur i trästaden Eksjö. En trevlig guide tog oss runt i stadens 600-åriga historia. Hit kan man verkligen återkomma för att uppleva mer av staden och trakten runt Eksjö.

På slingriga smålandsvägar genom skog och förbi de många vackra sjöarna tog vi oss därefter till Ove och Annika i Sjöhult för fika och garagetitt. Vi passerade på vägen dit Albert Engströmsgården i Hult. Engström (1869-1940) var en av våra mest folkkära tecknare och en av hans mest kända teckning är Kolingen.

Fika hos Annika & Ove

Framme hos Ove och Annika blev det först en vandring både utomhus och inne i garagen bland ett flertal vackra bilar, mopeder, motorcyklar och allehanda ting. Vi fick dessutom en excellent föreläsning om biodling av Annika. Sedan blev det fika med hembakat i trädgården. Det var som att ha hamnat i trädgården vid ett av Astrid Lindgrens Bullerbyhus.

Bilarna snyggt parkerade vid Åbro bryggeri

Färden fortsatte mot Vimmerby och träffens sista anhalt, Åbro bryggeri. En guide tog oss runt i bryggeriet och berättade allt om öltillverkning.

Träffen avslutades i bryggeriets restaurang med en god middag och naturligtvis gott öl därtill.

Tusen tack Smålandsgänget med Ove och Annika i spetsen för en mycket trevlig träff. Hoppas att ni vill fortsätta nästa år.

/Text & Foto: Annelie Ahlman

Kommentera