SVIS-träffen 2013

Som så många gånger tidigare åkte min fru och jag iväg till Volvomarknaden i regi av SVIS (Svenska Volvoklubbar i Samverkan) i Munketorp 2-3 mil väster om Västerås i Sverige. Marknaden hölls från 08.00- till 15.00 Söndag 26 Maj.

SVIS 26.5 2013 - 10Som vanligt körde vi med våra gula 1800ES. Vi tog färjan från Oslo till Strömstad lördag morgon, och från Strömstad till Munketorp använde vi 6-7 timmar för den 43 mil långa resan. Vägarna i Sverige är bra, och det är bara ett nöje att köra en klassisk bil så det är ju inga problem.

Vi anlände till Köping strax väster om Munketorp vid 19-tiden lördag eftermiddag, och vi hittade en liten men anständig och prisvärd campingstuga för 350 kronor på Malmös Camping strax utanför Köping.
Söndag morgon reste vi från campingen till Munketorp och vi kom fram till marknaden. 07.45. Då var platsen redan nästan fylld med säljare och Volvoentusiaster.

SVIS 26.5 2013 - 5Vädret var det bästa, med sol och 25 grader, och medan jag for runt och letade efter saker som jag “kanske” skulle kunna använda för mina två Volvo veteranbilar (jag också har en röd 1970 modell Amazon 122S, förutom en 244 GLE som jag köpte ny maj 1986), så passade hustrun ES’en och bordet med de delar som jag hade tagit med mig från Norge.

SVIS-marknaden (se hemsida www.svis.se) rekommenderas för norska Volvoentusiaster, eftersom urvalet är imponerande, och man kan hitta delar man har letat förgäves efter i Norge.

Några få norrmän hade gjort resan till Munketorp, men nästa år borde betydligt fler lägga lite tid för denna underbara marknad. Man skall veta att SVIS disponerar en stor lagerlokal som är proppfylld med originaldelar för Volvo modeller av lite äldre årgång. Priserna är vettiga, och de äldre och erfarna, vänliga och hjälpsamma män som driver butiken är inte omöjliga att diskutera priset på varorna med.

SVIS 26.5 2013 - 9Vid 13.30 packade vi ihop grejerna och satte kurs söderut mot Norrköping, där jag ville besöka hobbybutiken Lenis Play & Hobby i Skärblacka för några artiklar till min Märklin modelljärnväg (det finns en del läsare som har Märklin modelljärnväg till salu, så de måste känna sig fria att kontakta cleve@start.no).

På tisdag kväll (28.5) var vi tillbaka i vår hemstad Skien efter fyra lyckade och underhållande dagar i Sverige. Totalti körde vi 140 mil med ES’en, med en genomsnittlig bränsleförbrukning på cirka 0,9 liter/ mil.

Andreas Cleve

Kommentera