1960’s Heuer Carrera för Volvo

1960’s Heuer Carrera för Volvo: Den perfekta klockan för dig som har en  P1800

Klicka för större bild…

1960 beställde dåvarande Volvochefen Gunnar L. Johansson några exklusiva klockor till sina 15 högst uppsatta underchefer. Han bad klocktillverkaren Heuer att tillverka dessa efter hans specifikationer. Klockan som blev resultatet av denna beställning såg ut som på bilden. Vilka som fick denna klocka och var dessa kan finnas idag är osäkert, någon som vet?

Klockan är en klassisk Carrera från 60-talet och har en vacker svart urtavla med vita tidsmarkeringar. I stället för Heuers emblem som normalt fanns under 12:an placerades Volvos logotyp på denna plats och Heuer-märket fick flytta på sig och hamnade i den mittersta lilla månadsvisaren.

Denna klocka, som drogs upp för hand och som specialbeställdes, är väldigt sällsynt och eftertraktad i dag. Om man kan hitta detta exemplar får man betala minst 25 000:- men man kan nog säkert påstå att man knappast kommer att se någon sådan klocka ute för försäljning.

Jag ville ha en sådan klocka!!!

Efter mycket googlande kunde jag givetvis inte finna något ex till salu. Vad gör man då? Jo, man försöker åstadkomma en klocka som är så lik denna som möjligt. Hur? Ja, läs vidare!

Om man nu inte kan tillverka en klocka kan man i alla fall göra sin klockas urtavla så lik originalet som möjligt. Och om man då råkar ha en smartklocka av märket Samsung är detta en relativt enkel sak.

Med hjälp av programmet Gear Watch Designer har jag lyckats åstadkomma det du kan se på bilden här intill.

Urtavlan är gjord med hjälp av Photoshop och klockfunktionerna har lagts in med hjälp av programmet Gear Watch Designer.

Klockan då? Ja, den heter Samsung Gear S3 och finns att köpa i de flesta teknikaffärer som t.ex Elgiganten, MediaMarkt m.fl. Denna klocka visar inte bara tiden, den är en länk mellan dig och din telefon och den har en otroligt mängd egenskaper, allt från att kunna ta emot samtal med till att ge dig information om hur många steg du tar på ett dygn. Läs mer HÄR!

Denna och flera andra urtavlor för denna klocka finns att köpa för blygsamma 16:- på nätet inom kort.  Jag roade mig t.ex. med att göra en klocka med P1800 anknytning, se bilderna längre ner. Vill man byta till en urtavla har man dessutom tusentals färdiga att ladda hem gratis eller köpa och ladda ner för några få kronor om man nu inte väljer att göra en själv.

Öppnar du denna sida på din androidtelefon har du länken HÄR

Vill någon veta mer är det bara att skicka en rad till mig. Min mailadress har du HÄR

Ulf Selstam

Kommentera