2018 års Volvo P1800-träff i Västernorrland

Den årliga Volvo P1800-träffen i Västernorrland genomfördes lördagen den 19- maj med start i Häggvik-Nordingrå och nejdens eget ”kulturcenter” Mannaminne.

För alla konst- och kulturintresserade som ej besökt Mannaminne så rekommenderas ett besök! Strålande sol med varm sommarluft gav dagen igenom en extra krydda.

10 bilar

Besökande vagnar i ett soligt Nordingrå

Antalet besökande P1800-vagnar blev inte lika högt som under tidigare år, och stannade på 10 st. Förare inklusive glada medresenärer 19 st. totalt från Umeå i norr till Östhammar i söder. Samling på Mannaminne kl 10.00 med bilsnack och fika. Därefter guidning och egen flanörtid på Mannaminne fram till lunch.

Efter smaklig måltid så företogs biltur i kolonn på de Norge-liknande smala och kurviga vägarna i sakta fart mot Lunde och besök på Ådalens Veteranbilmuseum. Museet hade normalt inte öppnat för säsongen men en specialvisning för klubbens medlemmar var inga problem att boka. Vi tackar ägarna för det!

Ådalens Veteranbilmuseum är ett av flera sevärda bilmuseer som vi har i Västernorrland, och som drivs av Ådalens Bildemontering i Kramfors.

I anslutning till bilmuseet finns ett minnesmonument från Ådalskravallerna 1931som också besöktes av deltagarna.

Ådalens Veteranbilmuseum inhyste bl.a. denna Polis-Amazon med tillhörande rekvisita.

Dagen avslutades ca 16.00 med gemensamt fika på anrika- och K-märkta Wästerlunds Konditori som ligger i anslutning till Sandöbron. Konditoriet har samma inredning som från tiden när P1800 var en helt ny bilmodell. Ett besöksmål som inte kan missas om man har vägarna förbi!

/Raymond Persson, Arrangör

 

Kommentera