Skåneträffen 2018

16st p1800 bilar och ca dubbelt så många deltagare samlades kl 08.30 på parkeringen vid Hyby kyrka i Skåne där riktlinjerna för dagen utdelades samt ett fantastiskt morgonväder som bara finns i Skåne.   

Därefter åkte vi till Inger och Håkan i Assartorp. Där fick vi se deras privata samling vid den uppbyggda ESSO macken av allahanda prylar från 50-60-talet, veteranbilar mopeder samt en veteranhusvagn och en super fin p1800 mm. Ett unikt tillfälle med unika prylar med en unik morgonfika som intogs med förtjusning.

Efter lite frågetävling med som vanligt knepiga och svåra frågor om allahanda ting åktes det vidare norrut på små vägar till Eslövs Golfkrog, där lunch intogs. Hotande moln med blixtar syntes i horisonten. Hmm Hur ska detta gå!?

Efter intagandet av den skånska maden (”skånska” för mat) med nya knudor )”skånska” för potatis) tog vi småvägarna genom Skåne till Skarhults Slott. Där väntade lite praktiska precisionsövningar som gällde att ha en handfast hand och fot. Skjuta boll i ett minimalt mål, ringkastning, samt kast med liten och stor stövel där många skratt och jubel uppstod.

Slutligen gjorde vi en rundvandring på slottet som hade ett tema i deras utställning. om  Kvinnorna Bakom Männen.

Fortfarande hade vi kanon väder med 35 gr i bilkupén när det var dax att vända hemåt i gen efter en fantastisk p1800 dag.

Tack till hela Skåne gruppen som ordnade detta och alla deltagare.

Med vänlig hälsning, Thomas Beirup, Medlem 5053

 

Kommentera