Foto: Mats Skogsfors

Elmiamässan påsken 2017

I påskhelgen var det premiär för vår klubbs deltagande på bilmässan i Jönköping.

En mässa med fyra hallar och där en hall, C-hallen, var för våra veteraner, bilar, mopeder och MC. Mässan brukar besökas av ca 70000 personer under helgen.

Det var också premiär med gemensam monter för märkesklubbarna med Volvobilar.

Det var 140-klubben, Amazonklubben, P1800-klubben, C70-klubben, 480-klubben och PV-klubben som tillsammans ställde ut sina bilar från årsmodell 1927 till 1997, en bil för vart årtionde. Orsaken till att man satsade på en gemensam monter var bl.a att visa gemenskap mot våra medlemmar, att sammarbeta inom olika områden som exempelvis inköp och utställningar.

Det blir uppföljningsmöte efter mässan, men klart är att man satsar på samma koncept till Tjolöholm och VROM.

Under de två sista dagarna av mässan var jag på plats, dels för att bilda mig en uppfattning om upplägget och dels tjänstgöra i montern. Min bedömning av vår satsning på att delta i mässan var rätt och att få en gemenskap och samarbete med de övriga klubbarna kändes också bra.

Presentationen av vår gemensamma monter var inte optimalt vad gäller placering av bilar och tält och flera detaljer kan göras bättre viket man får ta med sig till nästa träff.

Det var klubbmedlemmar från trakten som ställde upp i montern under ledning av Mats Skogsfors. Allt fungerade väl för vår del och klubben kan också notera ett tiotal nya medlemmar samt försäljning av shopartiklar.

Hälsningar, Bo Torvestig

 

Foto: Bo Torvestig

Kommentera