Eskilstuna Veterandag 26 augusti 2018

Så har ytterligare en Eskilstunadag lagts till handlingarna och som traditionen bjuder så deltog vår klubb även i år.

Det blir alltid en tidig start på dagen och eftersom veterandagen öppnar redan kl 7 så var jag på plats en timme innan för att resa vårt tält och ställa allt i ordning.

På min resa till Eskilstuna på morgonen regnade det kraftigt hela vägen fram men slutade strax före Ekeby flygfält där vi höll till under dagen.

Man undrade förstås hur vädret under dagen skulle bli och skulle det komma några besökare? Men det dröjde inte lång stund efter kl 7 förrän den första P1800 bilen rullade in med Peter Akej vid ratten. Peter var den person som hjälpte mig under dagen med shopartiklar och parkeringsdirigering.

Under förmiddagen så kom det alltfler bilar men snart insåg vi att det ostadiga vädret avskräckte många från att ta fram sin pärla denna dag. Totalt under dagen kom det 11 st bilar vilket var mindre än hälften så många som det har varit de senaste åren.

Det var inte bara vi som hade färre besökare, det gällde hela marknaden som märkte av minskat antal.

Hela dagen förflöt i Eskilstuna Veterandags anda med avancerade flyguppvisningar och intervjuer med olika bilklubbar och inte en droppe regn föll över oss förrän vi packade ihop för hemfärd, då kom regnet.

Vi ser fram mot nästa års träff och då med många fler medlemmar som besöker Eskilstunadagen.

Text och foto: Bo Torvestig

Kommentera