Varan har lagts i din önskelista
Se Önskelistan

Motorträffen 17 juni i Olofsfors

Årets motorträff i Olofsfors den 17 juni slog rekord. I fjol kom omkring 225-250 fordon. I år räknade vi med att det kanske skulle kunna bli omkring 300 bilar som dök upp. Döm om vår förvåning, cirka 500 bilar kom! Extremt roligt!

Motorträffen i Olofsfors började med att tre entusiaster kom på att de skulle ordna en motorträff. År 2013 som var första året som träffen anordnades kom cirka 20-25 fordon. Evenemanget har, under de fem åren som träffen anordnats, vuxit för att nu vara uppe i cirka 500 bilar. Träffen är öppen för alla bilmärken. I år kom sammanlagt 80-85 Volvo bilar, varav 12-15 Volvo P1800.

Eftersom ingen av oss som ordnat med träffen kunde drömma om att det skulle komma så många bilar i år blev det lite kaotiskt ett tag då alla bilar anlände vid ungefär samma tidpunkt. Detta ledde till att när ungefär 300 bilar kört in på utställningsområdet fick vi börja omdirigera tillkommande bilar att köra en omväg på 5-6 km för att ställa upp bilarna på andra sidan ån, det vill säga utanför utställningsområdet. Vi hade oturen att vägverket under sommaren stängt av bron över Leduån för reparation. Det hade annars varit mycket lätt att lösa omdirigeringen av bilar. Men besökarna visade inga sura miner för denna utmaning utan var väldigt positivt inställda. Många positiva återkopplingar har inkommit efter träffen.

En av besökarna pratade med en av arrangörerna och sa att han tyckte att det var en väldigt fin utställning. Han blev mycket förvånad när han blev upplyst om att det område som han besökte endast var en tillfälligt upprättad finbilsparkering. Utställningen var på andra sidan ån!

Sommarträffen drivs idéellt, entré och parkering är gratis och träffen är öppen för alla bilmärken. Inkomsterna från försäljningen av hamburgare och dricka går till ishockeyföreningen LN 91.

Att så många kommer till Olofsfors beror mycket på den fina bruksmiljön. Den gamla bruksmiljön är bland de bäst bevarade i landet.

Träffen pågick mellan klockan 10-15 och till att börja med hade vi ett soligt och varmt väder. Men vid 13.30 tiden drog ett omfattande regnväder in. Detta ledde till att många besökare packade ihop och åkte hem. Många av Volvo utställarna var oroliga för att inte kunna komma upp från det område där vi hade vår utställning, men alla bilar kom upp utan missöden. Vi hade vår utställning på ett grönområde nere vid ån.

Klassikerrundan

När träffen var avslutad började rallyt ”Klassikerrundan”, en sträcka på drygt 6 mil, som gick runt byarna i Nordmalingsområdet. Bland annat passerades Tallbergsbroarna, känt från reklamfilmerna för Gevalia. De flesta känner väl igen reklamen ”När du får ett oväntat besök”. Endast 20-25 bilar genomförde detta rally eftersom så många hade avvikit på grund av det ihållande regnvädret.

Under detta rally hade man, som tävlingsuppgift, att samla bokstäver och sedan bilda ett ord av dessa. Ingen lyckades klura ut ordet utan priserna fick lottas ut. Ordet som bokstäverna bildade kan tyckas vara lätt eftersom hela dagen tillbringats i Olofsfors vilket är ett JÄRNBRUKSSAMHÄLLE

Under åren har biltidningen Klassiker varit med som samarbetspartner vilket vi är glada för. För andra året var representanter från tidningen Klassiker med på träffen. I år var det Fredrik Nyblad och Johan Olander som var med och bevakade träffen. Kan nämna att Fredrik har en unik bil, den enda Volvo 165 som tillverkats.

Till nästa år får vi ta till oss att vara beredda så att vi har ett större antal funktionärer och större bilparkering.

Väl mött nästa år med hopp om sol hela dagen!

/Lennart Hellman

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.