Olofsfors Bruk juni 2019

Motorträffen på Olofsfors Bruk 15 juni 2019

På 7 år har den här träffen utvecklats från att det första året starta som en SAAB-träff med ett 40-tal deltagare till dagens träff med ca 600veteranfordon av alla märken. Det har blivit en riktig ”fullträff i norr” som arrangörerna säger.

Olofsfors Bruk ligger vid Leduån intill Nordmaling ,mellan Örnsköldsvik och Umeå och är i dag ett populärt utflyktsmål.

Bruket startade redan år 1762 med järnframställning och än i dag pågår verksamhet på bruket med framställning av specialstål till olika applikationer. På bruket finns många gamla byggnader bevarade   från den tid då bruket var i drift för järnframställning, som masugn och smedja.

Den här träffen lockade mig att besöka och nu när min P1800 äntligen var klar och besiktigad i augusti förra året, så var det ingenting som hindrade ett besök, det skulle möjligtvis vara avståndet till träffen då, ca 550 km enkel resa.  Fredagen den 14 juni startade resan i ihållande regn hela vägen upp till Nordmaling och då kom tankarna inför morgondagen, vad blir det då för väder?

Vår klubbmedlem Lennart Hellman höll i trådarna för vår klubb men också för hela arrangemanget tillsammans med några kolleger. Lennart hade ordnat en fin plats för våra bilar vid infarten till träffen.

Under dagen så var vi totalt 15 bilar vilket var en mycket bra anslutning och de flesta kom från närliggande platser, med norrländskt mått mätt. Själv var jag nog den som rest längst till träffen . Många utställare hade kaffe och något ätbart med sig och det dröjde inte länge förrän bord och stolar plockades fram från bilarna och borden dukades upp. Många hade också gaskök med sig för att värma sin mat. Själv blev jag bjuden på en dubbelpipa med bröd! Gott! Vad det är? Två varma korvar…

Efter en mulen morgon så lättade molnen och solen kom med värme, nu var regnet långt borta.

Den här träffen är en riktig familjeträff med besökare i alla åldrar som vandrade runt bland bilarna, åt hamburgare med dricka och glas som efterrätt.

Det är inte bara veteranbilar som fanns på plats; mopeder, motorcyklar, en motorbåt och en gengasdriven PV fanns också att beskåda.

På sena eftermiddagen började besökare och fordon att packa ihop sitt och avslutade dagen.

Efter en mycket trevlig dag med våra vänner uppe i Norrland så var det dags även för mig att åka vidare söderut, men inte direkt hem utan i etapper för att hinna se och njuta av de norrländska landskapen.

Olofsfors Bruk, en träff som är värt ett besök!

Text och foto: Bo Torvestig

Bilder:

Kommentera