Premiär – P1800 träff i Västernorrland!

Så blev det då en äntligen en träff i Norrland för våra medlemmar och P1800 bilarna.

Redan vid förra årets Eskilstuna Veterandag i augusti tog Conny Sjölund kontakt med klubben om en önskan att ordna någon form av P1800 träff i Norrland vilket resulterade i att klubbstyrelsens Hans Hellerstedt och Conny Sjölund gemensamt tog fram förslag till program på en endagarsträff.

En annons om träffen gick ut i vår klubbtidning och på vår hemsida, gensvaret blev stort och när anmälningstiden hade gått ut så var 20 bilar och ca 35 personer anmälda till träffdagen.

P1800-3_01Så inleddes dagen med samling kl 10 vid hotell Höga Kusten i ett kyligt och dimmigt väder men allteftersom dagen gick blev det bättre, åtminstone lättade dimman. Det var  imponerande att se de många bilarna anlända över den närliggande bron och sedan parkera vid hotellet. Stämningen bland deltagarna var förväntansfull och efter mycket ”prat” vid bilarna samlades vi inne i hotellet för förmiddagskaffe med smörgås, samtidigt som Hans Hellerstedt informerade om dagens program samt gjorde reklam för den kommande Sommarträffen i Uppland. Naturligtvis fanns det artiklar att köpa från klubbshopen och många passade på att handla.

Samling och information av Hans Hellerstedt

Samling och information av Hans Hellerstedt

Nästa punkt i programmet var lunch på restaurang Spjutegården vid Länsmuseet på Murberget i Härnösand och under ledning av hemmasonen Raymond Persson startade karavanen mot Murberget. En resa utan problem och efter en stilig parkering framför värdshuset så smakade kyckling med tillbehör och efterföljande kaffe bra.

Efter lunchtimmen återstod sista programpunkten, ett besök på Härnösands Bilmuseum. Under ledning av Calle Lundkvist presenterades hela samlingen av bilar, ca 250st, motorcyklar mm som var samlade i 8 hallar. Calle hade något att berätta om nästa alla fordon, historien om fordonet, varifrån den kom, tidigare ägare, renovering mm. Det blev en intressant visning och många blev nog trötta i sina ben, men som tur var fanns en kaffehörna att slå sig ned i efteråt.

Ett av våra syften med dagens träff var att informera och starta upp en framtida träffverksamhet i Norrland och efter den respons vi fick så blir det med all säkerhet en fortsättning!

Tack alla ni som deltog, och ni som inte var med denna gång, det blir fler träffar i Norrland så håll utkik i tidningen och på hemsidan.

Text: Bo Torvestig

Foto: Börje Wallgren

Fler bilder:

Kommentera