Stort intresse till årets Motorträff i Olofsfors

Den 18 juni var det dags för årets Motorträff i Olofsfors som ligger några kilometer utanför Nordmaling (Västerbotten). Motorträffen har gett eko runt om i regionen. På bara fyra år har den fått ett väldigt gott rykte som en trevlig och välordnad träff i fin bruksmiljö. Träffen arrangeras helt ideellt av lokala entusiaster och är öppen för alla bilmodeller.

Den första träffen var egentligen tänkt att vara en Saab-träff men intresset väcktes hos ägare av andra bilmärken och kontakt togs med Saab-arrangörerna för att höra om även andra bilmärken fick vara med. Svaret blev ja och på den vägen är det.

Sammanlagt infann sig cirka 225 fordon, en upprepning av fjolårets toppnotering. Motorfolket har de tre föregående åren blivit bortskämda med strålande solsken men i år var vädret sämre. Efter att de första regndropparna börjat falla efter lunch droppade efter hand bilar och besökare av. Trots vädret nöjda och belåtna.

Det var tänkt att alla volvo bilar skulle ha en egen parkering vid kanten av Leduån men på grund av föregående dags regn fick vi skippa detta. För att nå denna parkering måste en brant grässlänt passeras. Ner går bra men upp är det värre när det är blött. Vi hoppas på bättre lycka nästa år.

Volvogänget i Västerbotten har en tanke om att arbeta över gränserna och inte vara så strikta med att hålla sig till sin klubb. Vi har därför bildat en ”dekalklubb” likt systerklubben till våra volvovänner i Finland. Medlemmar från Volvo P 1800-klubben, PV-klubben, Amazonklubben och 140-klubben arbetar tillsammans med denna idé.

Tyvärr blev vi inte så många från P 1800-klubben. I år blev det endast tre P 1800 som deltog. Hoppas att tillströmningen blir större nästa år. Övriga volvo bilar som deltog var cirka 30 stycken.

Lennart Hellman

Kommentera