5:e Sydsvenska Inlandsträffen 13 september

2016 anordnade vi = Arne Carlsson, Sven Olof Kall och undertecknad den första inlandsträffen. Det visade sig vara uppskattat av deltagarna och därför har vi varit motiverade att fortsätta med detta varje år den andra söndagen september.

I år samlades vi på Tabergstoppen med viss bävan. Väderprognosen var inte så lovande och solen lyste med sin frånvaro, men det regnade dessbättre inte. 12 bilar med 22 glada deltagare sken desto mer. Mest långväga var Susanne och Thomas Kopeczky från Hovmantorp med ca 18 mil i ryggen och ytterligare några fler mil på hemresan. I kaffestugan blev det kaffe med fralla och prat om våra bilar men även en del om Covid 19 och världsläget i allmänhet.

Med Arne som föråkare tog vi oss till Huskvarna på E4:an för att i Huskvarna byta till den gamla Riksettan; ett betydligt trevligare vägval än motorvägen. Målet var Andrémuséet i Gränna. Nästa alla har väl hört något om denne man som satsade allt för att med luftballong ta sig till nordpolen och hem igen. En dokumentär film gav oss en intressant inblick hur färden startade för att sluta på ett minst sagt tragiskt sätt. I efterhand kan man tycka att det var ett dumdristigt försök, dömt att misslyckas. Men vad hade världen varit om ingen vågade sig ut på upptäcktsfärder?

Det ursprungliga programmet för denna träff var överfart till Visingsö utan bilar för middag och remmalag för de som ville uppleva detta. Men vi blev upplysta om att det rådde trängsel på färjorna, vilket vi så klart inte ville utsätta oss för. I stället blev det en trevlig biltur österut på några mil till Bauergården vid sjön Bunn för en sen lunch eller tidig middag, vilket man nu vill kalla det. Hur som helst så var vi klara med måltiden vid 16-tiden och då fanns det ett tillägg i programmet för de som kunde vara intresserade av ett besök på ett mopedmuseum. Innan avfärden kunde man handla i min baklucka ur klubbens sortiment av prylar.

Mopedmuséet var värt ett besök; här fanns utöver ca 300 mopeder, motorcyklar, vanliga cyklar, gamla båtmotorer (både inom- och utombords), motorsågar, redskap. Ja, frågan är vad som inte fanns där?

Text av Mats Skogsfors. Foto: Sven Olof Kall

Kommentera