Gästriketräffen, fortsättning längs Dalälven 22/8 2020

Vi kallar den Gästriketräffen mest för att vi som ordnar bor där, i år var det deltagare från Uppland, Södermanland, Gästrikland, Dalarna och Hälsingland och vi riktar ett hjärtligt tack för alla er som kom på denna träff.

Årets träff var tänkt att slutföra färden längs Dalälven men under rådande omständigheter i Corona tider gjorde vi om träffen, kortare körsträcka och inga bokade aktiviteter eller lunch utan vi uppmanade till eget fika/mat och naturligtvis att hålla avstånd till varandra, vi avslutade dock vår träff mitt i Nedre Dalälven.

Det blir som det blir sa vi som ordnade och det fanns ingen anmälningsplikt men tur med väder och lite törst efter bilträffar så dök det upp hela 13 ekipage, som lite kuriosa fick vi se många tidsenliga campingutrustningar och kaffetermosar.

Vi startade träffen lördagen den 22/8 2020 kl. 10:00 i Stjärnstund vid sjön Grycken och då många hade redan åkt en bra bit så var det dags för fika på bryggan.

I kolonn vi åkte vidare för ett första stopp efter några mil i Grönsinka på gränsen mellan Dalarna och Gästrikland som är bl.a. känt för många fiskesjöar med dess lugna områden, det blev inte så många fiskehistorier då bilintresserat var större bland deltagarna, dock han vi med det som var dagens tema, fika.

Ett längre stopp vid Gysinge Herrgårds områden där vi fick parkera upp på egen plats intill herrgården med utsikt över Dalälvens forsar, utsprida vid Dalälvens forsar intog vi lunch och naturligtvis lite fika. Vi blev ett populärt inslag för dom många besökarna i parken och många glada tillrop, vi fick se en P1800 under huven och där satts ribban över hur en renovering skall se ut.

      

Vi fortsatte vår resa en första bit över Sevedskvarn/Mattön där en massa broar går över ett naturskönt älvlandskap invid Dalälven, ett sista stopp och en eftermiddagsfika blev det på Ön i Hedesunda som är beläget mitt i Nedre Dalälven vi hade då åkt en sträcka om ca. 7 mil.

Vi får återigen tacka alla deltagarna och vi hoppas på mindre pandemi tills nästa år för i mitten av augusti år 2021 tänker vi planera in en ny resa någon stans i våra trakter.

Vi som tackar är: Mikael Andersson och Pelle Hedqvist

Kommentera