Kinesiska modellbilar

Av en slump hittade jag en hemsida i Kina där man kan beställa modeller i skala 1:43 av P1800. Givetvis beställde jag tre olika modeller – här är mina intryck

P1800 Cabriolet. Pris inkl frakt: 211:-

Den första modellen av de två jag beställde kom efter 26 dagar vilket är ganska normal leveranstid.  En P1800 Cabriolet är lite speciell då denna bil aldrig serietillverkades. Det fanns dock företag som byggde om serietillverkade bilar på detta sätt och i Sverige rullar det ett par stycken fortfarande.

Modellen i skala 1:43 levererades i en prydlig utställningsdisplay i klarplast, bilen är fäst med en liten skruv från undersidan och kan tas loss med en specialmejsel från sitt fundament. Tyvärr fanns ingen skylt med bilens namn på displayens kant som man ofta ser på liknande modeller.

Bilen sägs vara en P1800S -63 men med tanke på stötfångarens utseende borde det vara en 65:a Sidolisten har hockeyklubbform och detaljrikedomen är, i mitt tycke, riktigt bra, däcken har t.ex. tydliga mönster och såväl strålkastarglas som grill tål en mycket nära granskning.

Med tanke på att Minichamps modeller som man kan hitta på EBay ofta ligger mellan 400 och 1000:- är priset: 211:- ett riktigt fynd. Denna modell kan väl hävda sig i finish och detaljrikedom med dessa.

Denna bil fanns även i skala 1:24 för 353:- men detta exemplar har jag inte fått ännu. Endast ett fåtal ex fanns kvar i skrivande stund.

Volvo P1800 1963, vit

Den andra bilen jag beställde var denna vackra vita 63:a i samma skala: 1:43. Priset var något högre: 298:- inkl frakt och leveranstiden ett par dagar längre.

Till skillnad från Cabrioleten ovan var denna displayplatta försedd med ett volvomärke samt bilens namn (dock ej årsmodell). Men någon glasklar plastkåpa medföljde inte. Ändå pryder modellen sin plats i visningsskåpet!

Precis som den andra modellen är denna lika detaljrik och snyggt gjord.

Länk till hemsidan har du HÄR

/Ulf Selstam

Att handla från Kina

Man kan spåra sitt pakets färdväg….

Jag har handlat många gånger från Kina och förvånats varje gång att priset på att få varor hemskickade är så lågt. Visserligen tar det 4-5 veckor att få sina beställda varor men det kan det ju vara värt! Du kan hela tiden följa ditt pakets resväg, dag för dag, via en tracking-funktion som finns på hemsidan.

Betalning sker genom ett vanligt bankkort och, i vissa fall, även via PayPal. Det man skall kontrollera är att butiken använder sig av en säker server, dvs adressen skall börja med: https://www.

Handlar du från Kina skall du vara medveten om att den svenska tullen KAN komma att ta betalt för moms och tullavgift. Gardera dig genom att räkna upp priset med ca 30% När det gäller enstaka mindre paket brukar dessa dock gå igenom utan några problem. Givetvis kan du lämna in en egen importförklaring och betala dessa avgifter i efterhand om ditt samvete bjuder dig till detta.

/Ulf Selstam

Kommentera