Till minne av Irvin ”Irv” Gordon

Den 15 november 2018 nåddes vi av det sorgliga beskedet att Irv Gordon, Long Island/New York, hastigt gått bort under sin resa i Kina för Volvo Chinas räkning.

Irv Gordon var en man på ständigt resande fot och de flesta kände Irv som världsrekordhållare i att köra flest antal mil – dessutom i en och samma bil – en röd 1800 S av 1966 års modell.

Det spelar ingen roll hur långt jag kör, det finns alltid en ny väg att upptäcka” sa Irv Gordon.

Det var en unik man med en unik bil och tillsammans nådde de en magisk gräns den 17 september 2013. Under en tur med sin 1800 S i Alaska, USA, passerades 3 000 000 miles körda i ett och samma fordon av en och samma förare, allt sedan bilen var ny 1966. Irv berättar själv om händelsen; ”-För mig har det aldrig handlat om att uppnå tre miljoner miles, det som varit viktigt är de bilturer som tog mig till tre miljoner miles. Jag har aldrig upprättat något speciellt mål att uppnå, vare sig en eller två miljoner miles. Jag roas av att köra och uppleva livet med hjälp av min Volvo”.

Orden sammanfattar meningen med livet på ett mycket fint sätt. Sedan 1998 har Irv rekordet i Guinness Book of World Records för flest antal körda miles av en enskild ägare i ett icke-kommersiellt fordon. Irv och hans Volvo 1800 hann tillbringa 3.4 miljoner miles tillsammans (=5.4 miljoner km), men nu är den resan slut.

Många kan vittna om Irv’s öppna och vänliga bemötande. För mig var Irv den positiva och genuint intresserade gentlemannen. De som mötte Irv kan säkerligen instämma i hans hjälpsamhet att ställa upp för vänner och bekanta,ofta i olika Volvo-relaterade sammanhang.

Personligen hade Irv och jag regelbunden kontakt och konverserade ofta under de senaste tio åren. Jag saknar honom redan väldigt mycket. Vi tillbringade ett par minnesvärda och trevliga dagar tillsammans vid bilutställningen i Essen för några år sedan, stunder att bära med sig. Våra tankar går nu till Irv och hans familj i en stund präglad av en jobbig förlust av en vän och äkta gentleman.

Irv Gordon blev 77 år

Kenneth Collander

För Svenska Volvo P1800-klubben

Kommentera