Det kom ett mail ang hemsidan……

Jag fick nyligen ett mail som jag känner att jag måste dela med mig av till alla klubbkamrater:

Ulf.. Vilket ”snille” har installerat Portalen för klubben.? ”24 -timmarsregeln” vid minsta lilla inlogg-miss är orimlig.

Tar inte hänsyn till äldre medlemmars nyttjande, manga ganger mindre flinka med nätet .

Och jag vill ha kvar tidskriften levererad av brevbäraren…!!

P

Hej P!

Begär ett nytt lösenord här

Det är jag som är ”Snillet”. Men man behöver ju inte vara ett snille för undvika inloggningsmissar genom att hålla reda på tre saker:

  1. Sitt användarnamn (man väljer ju själv detta vid registreringen)
  2. Sitt lösenord (man får ett automatiskt men man kan ändra det efter inloggning
  3. Att man aldrig skall försöka logga in mer än 5 gånger i följd.

Har du glömt ditt lösenord begär du helt enkelt ett nytt innan du försöker igen. Allt detta kan du läsa mer om HÄR

Jag beklagar verkligen att du tycks ha problem med inloggning på hemsidan. Visst skulle det ha varit underbart att helt enkelt att slippa detta krångel men…..

Som du vet så har vår hemsida, gång på gång, varit utsatt för sabotage. Genom att skaffa sig möjlighet att komma in på oskyddade sidor har man helt enkelt satt hemsidan ur spel så att ingenting fungerar! Senaste gången fick jag sitta i över en vecka på all ledig tid och återskapa hela hemsidan från scratch – inte så kul!!

Enda sättet att skydda hemsidan är att lägga in en högre säkerhet så att jag kan ha koll på vem som registrerar sig  och manuellt kontrollera samtliga. Detta arbete tar 2-5 timmar varje vecka, tid som jag kanske hellre skulle vilja lägga på annat. Läs mer om arbetet som gjorts HÄR

Jag har all förståelse för att vi är många i klubben som är 70+ (själv är jag 72) men jag har lagt stor ansträngning på att informera, både här på hemsidan och i tidningen, och om man ser på sidans besöksstatistik så verkar de flesta inte ha svårigheter att logga in.  Om något annat ”Snille” har kreativa och bättre lösningar på detta tar jag tacksamt emot sådana förslag.

Ulf ”Snillet” Selstam

Att du, som medlem, kan läsa tidningen på hemsidan är en service som är helt frivillig att använda sig av. Givetvis kan du ju vänta tills den dimper ner i din brevlåda i fysisk form om du så önskar.

Jag hoppas att du har en positiv upplevelse som klubbmedlem och att du kan ta det onda med det goda.

Kommentera