T.h: Bo Oskarsson vid Eskilstuna Veterandag 2014

Bosse Oskarsson, grundare av SVIS, har lämnat oss

Vi nåddes i dag med det tråkiga beskedet om att en av klubbens Hedersmedlemmar: Bo Oskarsson har lämnat oss den 10 december.

Bo Oskarsson blev 85 år

Bosse var en av förgrundsgestalterna inom klubben och gick med som medlem redan 1980. Sedan dess har han suttit i klubbens styrelse under 23 år och även varit ordförande under många år.

Grundare av SVIS

Bosse hade genom sina fina kontakter med Volvo i Göteborg lyckats rädda många fina delar från skrotning, han var också mannen bakom de välbesökta Västerås-träffarna som startades 1981. Bo Oskarsson kunde det här med reservdelar, han hade jobbat med Volvo-delar sedan 1954.  Samtal som hade förts lång tid med Volvo i Göteborg resulterade i att en ny organisation (S.V.I.S.) bildades. Detta gav Sveriges alla Volvo-klubbar en stor möjlighet att få reservdelar från Volvo som annars hade gått till skroten. Det var ju en pensionerad reservdelsman Volvo såg som projektledare för SVIS. I detta fall Bosse O. som man såg som den person som skulle driva verksamheten i SVIS. Invigningen av SVIS-lagret skedde den 10 Oktober 1992 i Köping.

Bo Oskarsson begrundar resterna efter branden i lagret 9 juli 1995, Köping

I sällskap med Sir Roger Moore och Pelle Pettersson erbjöds och accepterade Bo Oskarsson  Hedersmedlemsskap 2004.

Bo Oskarsson var en enorm inspirations- och kunskapskälla som har betytt oerhört mycket för klubbens existens, utveckling och betydelse för alla oss P1800-ensiaster. Han kommer att för alltid vara ihågkommen och saknad!

/US

Kommentera